Home » Aktivnosti » Pozdrav jeseni

Odaberite:

Brojač

Pozdrav jeseni

imag0007Dana 23. rujna 2016. učenici od prvog do četvrtog razreda sa svojim učiteljicama i učiteljima obilježili su dolazak jeseni. U izvanučioničnoj nastavi realizirane su predviđene nastavne jedinice.
Učenici prvog a razreda preskakivali su preko prirodnih prepreka te su razgovarali o pjesmi pod nazivom Pjesma o jeseni.
Učenici 2.a razreda skupljali su jesenske plodove za izradu zanimljivih figurica, a 2. b razred je učio o biljkama u jesen, radili su skulpture od kamena te bacali kamenje u dalj u more.
Treći b razred, pomoću kompasa se orijentirao u prirodi, a svim osjetilima, zapažali koje promjene nam je donijela jesen.
Učenici 4. a razreda uspoređivali su ranu i kasnu jesen, skupljali vjesnike jeseni, te se igrali na pijesku odbojke, nogometa i badmintona. Učenici 4. b razred određivali su obilježja rane i kasne jeseni, izmišljali su i ilustrirali pjesničke slike koje mogu doživjeti osjetilom sluha i vida. Proučavali su jedan od uvjeta života, zrak, njegova svojstva i sastav.
Učenici PRO igrali su se pogađanja jesenskih plodova. Učenicima su ponuđena tri jesenska ploda (jabuke, kruške, kesten, žir, češer…), igrač je trebao pogledati skupinu plodova, zatim mu se pokriju oči, jedan se plod sakrije, a on treba pogoditi koji je plod sakriven.
Nakon učenja, učenici su se igrali uz more, uživali u mirisima, bojama i ljepoti jeseni u primorskom zavičaju. Svi su uživali u druženju s prijateljima iz ostalih razreda. Ovakva druženja svi vole i rado u njima sudjeluju.

Switch to mobile version