Home » Školska knjižnica » Aktivnosti školske knjižnice » Susret s književnicom Bojanom Meandžijom

Odaberite:

Brojač

Susret s književnicom Bojanom Meandžijom

Susret s književnicom Bojanom Meandžijom

bm1Ne razmišljam mozgom djeteta, iako imam samo trinaest godina. Počinjem od sada živjeti nekim novim životom. Ugasila se vatra djetinjstva. Postajem zamišljena, iako mi lice i dalje zrači onim što posjeduju trinaestogodišnjaci.

>>>Odjeljak je ovo koji pripada romanu Trči! Ne čekaj me autorice Bojane Meandžije. Svojim romanom autorica je nedavno privukla pažnju prezentirajući književno djelo za mlade o tužnim 90-tim godinama na ovim prostorima. Pišući iz perspektive jednog djeteta koje ne razumije što se događa oko njega autorica plete mrežu stvarnih, napetih, sivom bojom obojanih događaja koji su obilježili četiri godine njezinog djetinjstva.

bm3

Bojana je djevojčica koja odrasta u Karlovcu, a umjesto da svoje tinejdžerske godine provede na način kako to rade njezini vršnjaci danas, ratna zbivanja natjerat će ju na višegodišnji boravak u podrumu i odrastanje koje se moralo dogodilo u trenutku kad prva granata pada na njen grad. Ipak, u njezinoj ispovijesti nema mržnje, prozivanja, nema „drugih“ naroda i neprijatelja, samo pitanje – zašto rat?

Naša je škola 28. siječnja 2016. godine imala priliku ugostiti ovu mladu autoricu i uživo „proživjeti“ njezino iskustvo. Slušajući oduševljeno učenici petog i šestog razreda ne trepćući su pratili izlaganje književnice. Govoreći o svom iskustvu iznenadnog odrastanja, čitajući im najzanimljivije odlomke, a sve to uz slikovnu kulisu ratnih razaranja grada Karlovca, simpatična književnica potpuno je zaintrigirala i učenike i učitelje. Ugodnih četrdeset i pet minuta prošlo je u hipu, a koliko je uspješan bio susret potvrđuje i obostrana želja za ponavljanjem istog.

bm2

Više o književnici i njezinom romanu možete pronaći na ovim linkovima:

http://citajme.com/bojana-meandzija/
http://citajme.com/trci-ne-cekaj-me/

 

Switch to mobile version