Home » Školska knjižnica » Aktivnosti školske knjižnice » Čitajmo naglas, čitajmo zajedno!

Odaberite:

Brojač

Čitajmo naglas, čitajmo zajedno!

Čitajmo naglas, čitajmo zajedno!
I ove godine naša je škola, u suradnji s Narodnom knjižnicom i čitaonicom Novi Vinodolski, održala natjecanje u čitanju naglas.citanje1-2016 Natjecanje se održalo 18. veljače 2016. godine u prostorijama Gradske knjižnice. Ciljevi ovog, da ga već sada nazovemo revijalnog natjecanja, jer se održava treću godinu za redom, su sljedeći:
– poticanje i popularizacija knjige, čitanja i čitanja naglas
– razvijanje ljubavi prema knjizi i čitanju kao kvalitetnom načinu provođenja slobodnog
vremena
– unaprjeđenje čitalačkih sposobnosti učenika
– naglašavanje čitanja kao temelja cjeloživotnog obrazovanja
– poticanje usmenog izražavanja
– razvijanje motivacijskih sposobnost
Ravnateljica Narodne knjižnice i čitaonice Barbara Kalanj Butković i knjižničarka školske knjižnice Ana Božić Blažević ocjenjivale su sljedeće elemente:
– kreativnost uvodnog dijela
– jasnoća i razgovjetnost
– izražajnost u nastupu
– primjerenost teksta uzrastu i
– sveukupni dojam.
Na natjecanju je sudjelovalo šesnaest učenika naše škole od trećeg do sedmog razreda. Oni su bili podijeljeni na dvije skupine, treći i četvrti razred te peti, šesti i sedmi razred. Konkurencija je bila izrazito jaka i na žiriju je bila teška zadaća. U prvoj skupini (treći i četvrti razred) pobjedu su odnijele dvije natjecateljice: Lucija Krpan i Ana Gašparović (obje 4. razred), drugo mjesto pripalo je Stelli Car (4. razred) dok je treće mjesto zauzela Ema Brčić (4. razred).
Zbog „jake“ konkurencije, žiri je odlučio nagraditi i četvrto mjesto u obje skupine, pa je u prvoj skupini to mjesto pripalo Darjanu Čopu (3. razred).
U drugoj skupini, prvo mjesto pripalo je Niki Butković (6. razred), drugo Antoneli Šamal (7. razred), a treće Paoli Čavkić (6. razred). Četvrto mjesto zauzeo je Damjan Trečić (7. razred).

citanje2-2016Nagradu za prvo mjesto sponzorira Turistička zajednica Grada Novi Vinodolski. Nagrada za drugo mjesto bit će besplatna članarina u Gradskoj knjižnici, a treće i četvrto mjesto sponzorira MB Bartelo. Nagrade će se uručiti pobjednicima na „pizza partiju“ koje će se održati u Narodnoj knjižnici i čitaonici Novi Vinodolski.

Switch to mobile version