Home » Aktivnosti » Božićno-humanitarna akcija naše škole

Odaberite:

Brojač

Božićno-humanitarna akcija naše škole

U ovo predblagdansko vrijeme potrebno je vidjeti i one ljude, posebno djecu i žene koji nemaju svoj dom, obitelj ili sve ono što ostala djeca oko njih imaju. Potrebna je pomoć i veselje. Zato je naša škola odlučila održati humanitarnu akciju za žene i djecu žrtve obiteljskog nasilja koji su smješteni u Caritasovom domu sv. Ane u Rijeci.


Naša škola, odnosno djeca naše škole, odazvala su se u velikom broju i prikupili dosta stvari potrebnih za djecu i žene.
Ravnateljica doma Suzana Samardžić primila je predstavnike Vijeća učenika i Malih čuvara okoliša te psihologinju Andreu Bačić – Pavat i učiteljicu Tijanu Mali – Jovanović.

Osmijeh na ravnateljičinu licu govorio je sve. Učenici su vidjeli sobu za posjet očeva gdje očevi posjećuju djecu pokušavajući, uz stručno vodstvo, stvoriti topliji i pozitivniji odnos sa svojom djecom.
U domu je pomoć zatražilo 6622 obitelji u posljednjih 15 godina rada doma.
Žene i djeca dolaze u pratnji policije, zbog njihove sigurnosti.
Ravnateljica organizira mnoge izlete za žene i djecu. Sva djeca su uključena u školu.
Dom ima svoj stručni tim koji se sastoji od psihologa, pedagoga, socijalne radnice.
Podjednak broj žena se osamostaljuje ili vraća zlostavljaču, a neke se snalaze na neki drugi način.
Žene koje traže pomoć uglavnom su osobe nižeg stupnja obrazovanja.
Dom organizira tečajeve za žene, a za djecu aktivnosti povodom svih blagdana.
Sigurnu kuću nismo upoznali jer se nalazi na skrivenom mjestu kako je zlostavljači ne bi mogli pronaći.

Drago nam je da smo se uključili u ovu humanitarnu akciju i još više uvidjeli važnost zdrave, tople i podržavajuće obitelji za sretan život svakog djeteta.

Veliko hvala svima koji ste nas podržali uz posebnu zahvalu gospodinu Mesiću koji nam je omogućio besplatan prijevoz do Rijeke.zahvalnica-hum-akc

Nadahnuti humanošću i dobrotom, sretne i ugodne božićne i novogodišnje blagdane žele Vam učenici i djelatnici Osnovne škole Ivana Mažuranića.

Switch to mobile version