Home » 2024 » lipanj

Monthly Archives: lipanj 2024

Odaberite:

Brojač

Raspored dolazaka učenika na dopunski rad

Zahvala za podršku pri realizaciji Projekta

Predstavom “Učinimo nešto” i humanitarnim sajmom koji su održani u sklopu polugodišnjeg školskog projekta završili smo ovu nastavnu, ali i školsku godinu. Puno se radilo, ljutilo, zabavljalo … i uspjeh nije izostao. Pored učenika i učitelja koji su sudjelovali u realizaciji ovog našeg cjelokupnog Projekta valja se zahvaliti i vanjskim suradnicima:

Gradu Novom Vinodolskom
Turističkoj zajednici Grada Novog Vinodolskog
Gradskom komunalnom društvu “Ivanj”
Gradskom društvu Crvenog križa
Centru za kulturu Grada Novog Vinodolskog

Pizzeria Nava na donaciji torti
Bistro pizzeria Na piketu Hreljin za mini pizze
Bistro Đir za izradu slanih zalogajčića
Ribarima: Eduardu Komadini, Žarku Cvitkoviću, Petru Cvitkoviću te gradonačelniku Tomislavu Cvitkoviću koji su upoznali učenike s ribarskom tradicijom Klenovice
Anti Maretiću za vođenje radionice – pripreme ribljih specijaliteta
Franu Žaniću,  novljanskom jedriličaru za podijeljeno znanje o sigurnosti plovidbe u radionici “Rogi ribaru”
Branki Tepavac za vođeni sat joge
Saši Fegiću hrvatskom jedriličaru za podijeljeno iskustvo oplovljavanja Svijeta
Asistenticama Desiree Marić i Silviji Orač Matić za izradu kostima
Darku Domijanu i Smiljanu Pavatu za izradu scenskih kulisa

Projekt „More koje smiruje um“

Naš školski projekt „More koje smiruje um“ bio je posvećen istraživanju dobrobiti mora na mentalno zdravlje, čuvanju tradicije našeg kraja i razvoju svijesti o ekologiji mora i priobalja.
U sklopu očuvanja tradicije, učili smo o starim metodama mariniranja i soljenja ribe. Osim hrane koju možemo koristiti iz mora učili smo i o priobalnom raslinju koje možemo koristiti kao izvor hrane. Krenuli smo duž naše obale i prikupljali motar (šćulac) te naučili kako ga možemo marinirati i upotrijebiti u prehrani. Kao učitelji s bogatim iskustvom poslužili su nam roditelji, djedovi i mještani koji su nas učili o pripremi i konzerviranju ribe, starim i modernim tehnikama ribolova. Prikupili smo recepte za pripremu delicija našeg kraja, sami izradili nekoliko morskih delicija i priredili kuharicu pod nazivom „Primorski pijat“ kako bismo iskušane recepte sačuvali za buduće generacije. Posjetili smo Klenovicu, staro ribarsko mjesto koje je nažalost ostalo bez zadnje ribarice, i učili o starim i novim tehnikama ribarenja.
I ove godine smo poseban naglasak stavili smo na ekološku komponentu projekta jer kao što mi trebamo more i ono treba nas da se o njemu brinemo i čuvamo ga. Proekološka svijest razvija se od najranije dobi. Organizirali smo čišćenje plaža, radili na projektu reciklaže i educirali se o važnosti očuvanja morskih ekosustava. Kroz ove aktivnosti, ne samo da smo razvili svijest o potrebi zaštite našeg mora i priobalja, nego smo i produbili ljubav i poštovanje prema prirodnom okruženju koje nas okružuje.
Kruna provedenih aktivnosti bila je glazbeno-scenska igra „Učinimo nešto“ koju su izveli učenici naše škole. Ova dirljiva, inspirativna i emotivna predstava koju su poput pravih profesionalaca izveli naši učenici potaknula je emocije, nikoga nije ostavila ravnodušnim i izazvala je ovacije publike. Nadamo se da će poruke naše glazbeno-scenske igre potaknuti proekološka ponašanja.
Proizvode koje su učenici tijekom ove školske godine izrađivali sa svojim učiteljima ponudili smo na 2. humanitarnom sajmu – „Čuvajmo naš novljanski kraj“. Sajam je bio prepun kreativnih i ukusnih proizvoda koje su s ljubavlju izradili naši učenici. Posjetitelji su imali priliku kupiti razne delicije, rukotvorine i suvenire, a sav prihod prikupljen donacijama bit će iskorišten za opremanje senzorne sobe, koja će služiti kao podrška učenicima s posebnim potrebama.
Cijeli je projekt bio izuzetno koristan i inspirativan. Spojili smo tradiciju s modernim pristupom očuvanju okoliša, educirali se o važnosti mora za mentalno zdravlje te razvili dublje razumijevanje i poštovanje prema našem prirodnom i kulturnom naslijeđu.

Lucijin oproštaj s našom školom

Naša škola oprostila se od svoje najvjernije učenice Lucije Jurin. Lucijino školovanje započelo je 2012. godine. Pohađala je odgojno obrazovnu skupinu te se školovala po posebnom programu za stjecanje kompetencija u aktivnostima svakodnevnog života i rada uz individualizirane postupke.

Cijeli članak pročitajte na Tunera.info.

       

 

 

 

Pozivnica – drugi humanitarni sajam

Poziv na audiciju

Natječaj za slobodno radno mjesto

Osnovna škola Ivana Mažuranića, Novi Vinodolski, Lokvica 2 raspisuje Natječaj za slobodno radno mjesto učitelja glasovira.

Natječaj je otvoren 18.06.2024.- 26.06.2024. godine.

Abeceda interneta

U sklopu Medijske pismenosti u našoj je školi za predstavnike Vijeća učenika održana predstava Abeceda interneta. Posjetili su nas Ana Vilenica i Tomislav Krstanović kako bi svojom predstavom ukazali na svakodnevne opasnosti koje vrebaju oko njih, ali i svih nas u ovo hiperinternetsko vrijeme. Svojim kratkim skečevima osvijestili su učenike o opasnostima, ali i prednostima korištenja interneta te vlastitim iskustvima potaknuli učenike da i oni, ukoliko su u opasnosti, razgovaraju s nastavnicima i stručnim suradnicima u školi te da, kad je potrebno, potraže pomoć i u drugim ustanovama. S obzirom na to da je iz svakog razreda na predstavi bilo prisutno po dvoje učenika, dobili su zadatak prezentirati naučeno na SRZ jer to i je poanta predstavnika Vijeća učenika. Što više razgovaramo i upozoravamo na sve prijetnje, ali naravno i dobre stvari, to je veća šansa da će mladi izabrati prave vrijednosti.

Statut škole

Pročišćeni tekst Statuta škole 2024.g.

Druge izmjene i dopune Statuta škole 2024. g.

Završni koncert Glazbenog odjela

Posjet osmih razreda Vukovaru

Učitelji osmih razreda zajedno sa svojim učiteljima Marinom Klement, Silvijem Tomljanovićem i Željkom Špaljem posjetili su Grad Heroj – Vukovar i proživjeli dvodnevno iskustvo koje će zauvijek pamtiti.
U organizaciji Memorijalnog centra Domovinskog rata Vukovar i Ministarstva hrvatskih branitelja, učenici su sudjelovali u nizu predavanja na temu Bitke za Vukovar i stradanja u Domovinskom ratu.
Tijekom boravka učenici su posjetili važna mjesta kao što su Muzej Domovinskoga rata, Memorijalno groblje, Mjesto sjećanja – Vukovarska bolnica 1991., Spomen dom Ovčaru, Spomen dom hrvatskih branitelja na Trpinjskoj cesti, Gradski muzej Vukovar, Muzej vučedolske kulture te simbol hrvatskog zajedništva novoobnovljeni Vukovarski vodotoranj.

 

Switch to mobile version