Home » Obljetnica škole

Odaberite:

Brojač

Obljetnica škole

Obilježavanje 230. godina rada škole

„Vaša djeca nisu vaša djeca, ona su sinovi i kćeri žudnje života za samim sobom. Možemo im darovati svoju ljubav, ali ne i svoje misli, iako su s nama oni nam ne pripadaju… jer život ne ide unazad niti se zadržava u prošlosti… mi smo lukovi iz kojih se djeca poput živih strijela odapinju naprijed.“

Dana 14. listopada 2016. godine u prepunom Domu kulture u Novom Vinodolskom obilježena je 230. godišnjica rada Osnovne škole Ivana Mažuranića. Tog dana uz pjesmu, recitaciju i prezentaciju predstavljena je naša škola i njezin rad u ovo proteklo vrijeme.
Brojni uvaženi gosti, župan Primorsko-goranske županije Zlatko Komadina, pročelnica Upravnog odjela za odgoj i obrazovanje Edita Stilin, vicerektor Bogoslovnog sjemeništa u Rijeci otac Marko Stipetić – delegat nadbiskupa Ivana Devčića, gradonačelnik Grada Novog Vinodolskog Velimir Piškulić i Predsjednik Gradskog vijeća grada Novog Vinodolskog Neven Pavelić; bivši učenici (a sada roditelji), učitelji, ali i svi ostali uživali su u prigodnom programu koje su pripremili učenici naše škole sa svojim mentorima.
Priredba je bila i prilika da se predstavi i glazbeni CD koji je povodom ove velike obljetnice pripremila naša škola zajedno s učenicima i učiteljicom glazbene kulture Ilgen Pavačić. Osim CD-a predstavljen je i kratak film o našoj školi, koji je snimio i pripremio Nenad Pavelić. Film se može pogledati na stranicama naše škole.
Po završetku priredbe svi gosti pozvani su u Gradsku galeriju Turnac gdje su imali priliku pogledati retrospektivnu izložbu sa slikama i uradcima naših djelatnika i učenika. Nakon toga u prostorijama Pivnice Nill organiziran je prigodni domjenak s domaćim autohtonim jelima: Što su jeli naši stari.
Razmišljajući o ovoj našoj velikoj obljetnici pitali smo se, što je to što nas je sve ove godine vuklo i što nas vuče naprijed, … i dosjetili se!
„Svako dijete zaslužuje imati uzor – odraslu osobu koja nikada neće odustati od njega, koja će ga neprestano poticati da dade sve od sebe i zbog koje će se potruditi da postane najbolje što može.“
Ova naša dugogodišnja školska tradicija govori da smo dobri uzori.

Ovdje možete pogledati i kratki videozapis povodom obilježavanja 230 godina škole.
(Ako imate problema sa otvaranjem videozapisa, probajte otvoriti u drugom web-pregledniku.)

Switch to desktop version