Home » Školska knjižnica » Aktivnosti školske knjižnice » Izložba „Blago Ivana Mažuranića u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici“ u Zagrebu

Odaberite:

Brojač

Izložba „Blago Ivana Mažuranića u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici“ u Zagrebu

OLYMPUS DIGITAL CAMERADana 04. studenog 2014. godine u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu održano je otvorenje izložbe „Blago Ivana Mažuranića u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici“ u Zagrebu. Izložba je to koja je bila otvorena od 4. – 8. studenog 2014. godine, a koja je okupila građu Mažuranićeve ostavštine u zbirci rukopisa i starih knjiga te zbirku muzikalija raznih glazbenika, motiviranu Mažuranićevim djelom Smrt Smail-age Čengića. OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Kako je ova cijela godina u znaku 200. obljetnice Mažuranićevog rođenja, u našoj je školi, ali i našem Gradu, održano niz prigodnih priredbi. Između ostalog vječnost i značaj tog našeg „sugrađanina“ potakla je i jednog našeg učenika na pisanje pjesme, a koja je onda zaživjela kroz ilustracije kao slikovnica.
Na temelju svega navedenog, posjeta otvorenju gore navedene Izložbe bila je “točka na i” sveukupnom angažmanu po pitanju Mažuranića.
Dana 04. studenog prof. Antonija Mažuranić i knjižničarka Ana Božić Blažević, zajedno s ravnateljicom Gradske knjižnice Barbarom Kalanj Butković, kustosicom Muzeja Đurđicom Krišković, te predsjednikom Katedre čakavskog sabora Miljenkom Žanićem prisustvovali su otvorenju Izložbe te izmijenili vlastita iskustva po pitanju stvaralaštva i ostavštine Mažuranića u našem prekrasnom Novom – gnijezdu obitelji Mažuranić.
OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Switch to mobile version